Projecten  (een selectie)

Strategic Procurement 3rd Party Systems a.i.

Leidende rol (regie op het proces) in het opzetten , implementeren en borgen van het inkoopproces voor 3rd Party Systems. Alsook in de Sourcing en Contracting van toeleveranciers. 

 

Gezamenlijk met de stakeholders knelpunten in kaart gebracht en de gerelateerde verbeteringen in het nieuwe inkoopproces opgenomen. Trainingen en coaching uitgevoerd ondersteund door een Procurement Toolbox op te stellen bestaande uit Algemene Inkoopvoorwaarden, standaard contracten, RFQ documenten en Supplier Qualification en Relation Management tool.  


Transition Manager a.i.

Het verleggen van de operationele Inkoopactiviteit 'aanmaken inkoopverzoeken' naar diverse centrale functies binnen de organisatie en de daarbij behorende verandermanagement taken.

 

Het evalueren van de Procurement afdelingen in Venlo en Windsor (Canada) en de Global Supplier Quality Management afdeling (in Detroit USA) om advies uit te brengen betreffende ontwikkelpunten binnen deze afdelingen en hiervan rapport uitbrengen aan het Global Supply Chain Management.


Senior Consultant a.i.

Verantwoordelijk voor de realisatie van het kosten reductie project betreffende: Transmissies, MRO, Electronica, Productieonderdelen, Transport en Zakenreizen.

 

Opzetten en implementatie van het Inkoopbeleid, Inkoopplan, standaard contracten en Supplier & Contract Management. Coaching en training van de Purchase Managers op het gebied van Inkoopmanagement, Supplier & Contractmanagement, Risico analyses en mitigatie.


Contract Manager a.i.

Pre/Post award contract management en claim activiteiten betreffende 3 EPC / Turnkey Projecten (FIDIC):

- Gas Turbine Power Plant

- Upgrade Paper Machines

- Color Coating Kitchen

 

Opzetten en implementatie Contract Management procedure en standaard contracten.